foto af - HIGHLIGHTS - på scenen i TV Danmarks Studie i Aalborg
besøg HIGHLIGHTS her: www.high-lights.dk
Søndag den 22.september 2009 fik vi musikalsk hjælp af 60´er Bandet " HIGHLIGHTS " fra Sønderborg i en direkte TV udsendelse på DK4, hvor vi bl.a. spillede Winni´s sang
MIT SOMMERSTED
MEST SPILT LISTA - UKE 28- 2002
1. Can Dance... 187p
2. Winni & Anders... 72p
3. Mona G.... 66p
3. Ole Ivars... 66p
5. Jonny Berntsen... 50p
6. Rios... 44p
6. Trond Erics... 44p
8. Korpus... 39p
10. Blue Heaven... 33p
10. Ronald Holmberg... 33p
kilde: HTTP://home.no/forswingende
Juli og August...
Dansktop på NRK - Nær Radio Korsør
Winni´s sang - Mit sommersted m. Winni & Anders
Lidt mere nyt fra Norge....
Winni & Anders - "Efter alle disse år"
Ukens andre platepresentasjon omhandler seneste plata til den danske duoen Winni & Anders, bestående av Anders Nielsen og Winni Damgård Nielsen, et velvoksent ektepar som har holdt på med musikk siden 60-tallet, bl.a. i form av bandet Blue Stars. Siden 1980 har de holdt på med duoen Winni & Anders og gitt ud flere plater, kassetter og til og med et par videoer i Danmark. Deres siste stikk så langt er CD´en "Efter alle disse år" som kom årsskiftet 1999-2000, en CD som består av ialt 14 spor, hvorav seks låter er helt nye mens de øvrige åtte er utgitt med Winni & Anders tidligere, felles for alle er at Winni står som opphavskvinne på både tekst og musikk. Plata er innspilt i Time Studio i Danmark med Claus Sigmann har spilt gitar, koret og stått for det tekniske og innspillingen har foregått i perioden november til desember i 1999, altså ingen rykende fersk plate, men likevel verdt å ta med seg i ukens platepresentasjon i For Swingende.
Låtene er også på denne platen av det tradisjonelle slaget og det virker som heller ikke danskene har behov for å kaste seg på den svenske "boy band-bølgen" for å nå fram til det dansende publikummet, i likhet med oss nordmenn. Winni & Anders er en av mange danske duoer som satser på det gode, gamle og det er positivt når man tar i betraktning den meget omtalte krisen i svensk dansbandsbransje. Winni & Anders viser også at man kan holde på med dansemusikk i temmelig mange år uten verken å gå lei eller å bli utslitt.
Låtene du får presentert i ukens program er følgende:
"Før i tiden" - En glad og dansevennlig låt som er en av de mest iørefallende på plata, selv om det også gjelder de allerfleste
låtene på denne plata.
"Hvor ku du gøre det" - En skikkelig fresk swinglåt, den freskeste på plata tør
jeg påstå.
"Mit liv" - Av balladene på plata er dette min favoritt. Et musikalsk praktverk.
Det er ikke mye mer å si om Winni & Anders og "Efter alle disse år" i denne omgang, det hele kvalifiserer til en ren 4´er på terningen fra undertegnede og jeg vil beskrive musikken på plata som glad, dansbar, litt countryinfluert innimellom og Winni har en myk og mild stemme som bare må nytes fullt ut.....
http://home.no.net/thomner/nycd3802.htm
Vores album " Efter alle disse år ", hvorfra musikken til ovennævnte TV udsendelse også blev taget,
lever stadigvæk også i Norge.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Herunder en anmeldelse fra Norge i sommeren 2002.
Af: Thomas Neraasen fra "FOR SWINGENDE" Radio 107 i Gjøvik.
Juni 2002...
SVT 2....Svensk TV.
DR´s TV produktion med os,- WINNI & ANDERS - musikkens arbejdsmænd -
blev tekstet med svenske undertekster i beyndelsen af 2002.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Programmet blev, som led i en nordisk dokumentar-serie på 4 programmer, i samarbejde med
Danmarks Radio vist i Sverige SVT2, fredag den 7, juni.
Svensk TV ændrede titlen på udsendelsen til:
PAR I KÄRLEK - Winni & Anders
Omslaget til vores nye CD er tegnet af tegneren
JULIUS fra bl.a JYDSKE VESTKYSTEN
Ligesom på vores tidligere udgivelser, er Winni også på denne CD, komponist og tekstforfatter til sangene.
Mere ældreunderholdning med
Winni & Anders
tirsdag den 5. februar 2002
på
Povlsbjerg
Aktivtetscenter
i
Vojens
I foråret 2002 var arbejdet med vores næste single CD færdigt.
I maj måned udkom vi med
WINNI & ANDERS
vol. 3
Januar 2002...
Winni´s melodi og tekst og vores indspilning af Bobby´s sang var her i januar også på
DASKTOPPEN på Radio Joy i Ringsted: Bobby´s sang m. Winni & Anders
December 2001...
Winni´s melodier og vores indspilninger af dem, er nu begyndt at dukke op på radioernes hitlister.
Her i december måned 2001, har vi kendskab til følgende:
Bobbys Sang: Radio Joy i Ringsted
Julemand kom frem: Radio Nibenittens Dansktop i Nibe
Jule er den bedste tid: 10 Danske på Toppen på Radio Ådalen i Ødsted
Julen er den bedste tid: Radio Solskin Lytternes Dansktop i Skælskør
Fra vores jobs med underholdning for ældre, er det begrænset hvad vi finder af ting til scrapbogen, men følgende er her dog lidt.
Allerede inden ulykken havde Winni dog leget lidt med musik og tekst af egen skuffe.
Det blev en form for overlevelse nu for alvor at begynde at komponere musik og skrive tekster, siger Winni, der var meget ydmyg, da hun første gang forelagde en sang for Anders.
Gemalen kunne dog straks høre, at der var fremtid i Winnis musik. På den vis blev det også overlevelsens vej for Anders sammen med Winni sådan at fordybe sig i egen musik og sætte det hele i arrangement.
Siden er det blevet til dusinvis af gode melodier og sange fra duoen, der sidste år udkom med deres første CD med musik i dansktopgenren tilsat et strejf af 60érnes beat.
At mange af landets lokalradioer løbende har musikken på deres hitlister, og at Winni og Anders nu igen er begyndt at optræde med musikken på bånd som mange større navne, er så den lykkelige udgang på historien, der viser at med musikken klares det meste.
Egne sange
Atter blev det skæbnen, der på barsk vis førte Winni og Anders i ny retning.
Det skete, da Anders i et nyt job i et lokalt telekommunikationsfirma en dag skulle hente noget på øverste hylde på lageret.
Jeg stod på stigen i fire meters højde, da stigen ganske pludselig gled væk under mig. Faktisk styrtede jeg lodret ned og fik det ene ben i klemme mellem stigetrinet, stigen og min egen vægt.
Ulykken kom til at koste Anders et ben i gips i halvandet år, deraf et halvt år i kørestol. Alle engagementer måtte aflyses, og især Winni havde det svært med, at musikken åbenbart ikke kunne være parrets tro følgesvend
Selv om Anders døjer med en besværlig fod, er løsningen nu at optræde med sang - sunget til egen musik medbragt på bånd. Præcis som de "større navne" Winni og Anders iagtog for år tilbage.
Ofte blev vi annonceret som "Pigtråds-orkesteret", men på trods af vores elektriske guitarer og mere moderne rytmer havde vi såmænd størst succes med datidens slagere. Især Bjørn Tidemanns "Brænd min breve" var det helt store hit i de år.
Ranglet skolepige
Hverken Winni eller Anders havde som børn nogen altoverskyggende drøm om at komme til at leve af musikken. Begge fik deres første guitar omkring konfirmationsalderen, og det var da Holbækdrengen Anders som 18-årig optrådte med gruppen Blue Stars på Strandgården i Hundested, at Winni på bare 14 somre havde svært ved ikke at drømme sig ind i rytmerne.
Mine forældre passede godt på mig, men kunne alligevel sagtens se, at jeg brændte for at få lov at forsøge at optræde. Derfor spurgte far en dag ejeren af Strandgården, hvorvidt jeg måtte øve lidt med Blue Stars, husker Winni med glæde.
Meget kvinde var der ikke over Winni dengang. Hun var bare en ranglet skolepige, bryder Anders ind og ler:
Men hun sang godt. Og så blev hun jo også ældre med tiden
På den vis blev vi en del af den sidste generation af musikere, der fik lov at opleve de mange danserestauranter og varieteer rundt om i det ganske land. Faktisk har vi været med til at lukke dem alle, men det var absolut gode år, erindrer Winni og tilføjer:
Inspiration til musik og tekster kom-
mer til Winni på alle tider af døgnet. Derfor har Winni altid diktafonen
på sig, så nye strofer huskes.
Efter at have mistet så mange familie-medlemmer på stort set samme tid, blev det vigtigt for os at begynde at nyde livet med dem, der er tilbage. Parret flyttede derfor fra Holbækegnen til Sommersted mellem Haderslev og Vojens i Sønderjylland, hvor Anders har en bror. Samtidig begyndte Winni og Anders som suppe-steg-og-is-musikere.
Efter årene med et internationalt repetoire i Norge gik det med ét op for os, at der er en mand, der hedder Jodle Birge, som har udgivet dusinvis af cdér med sange, som vi ikke kunne komme udenom som suppe-steg-og-is-musikere. Så dem lærte vi i en fart, fortæller Anders, der dog aldrig faldt helt til ved at skulle spille marchmusik, når eksempelvis sovsen skulle ind på bordet ved en fest i et jysk forsamlingshus.
Her sad jeg og tryllede med "My Way" for så at se en servitrice vifte med armene for at få en march, hver gang en ny ret skulle på bordet. Og når jeg så var kommet igang, skulle jeg stoppe igen, for så var sovsen eller isen på bordet, og så var min rolle i den sammenhæng ovre. Jeg ved ikke, jeg lærte vist aldrig rigtig at være glad for det hverv.
Godt 10 år senere kom skæbnen så atter forbi. Da mistede Winni sin far, og Anders sin mor og en bror,
og parret indså, at der måtte ske noget nyt.
Men selv om stressen forsvandt, kom der desværre ingen børn ud af det. Selvfølgelig var det en skuffelse, men uden børn ved vi jo ikke rigtig, hvad vi er gået glip af. Så det gik alligevel. I stedet er vores hunde så blevet vores små.
Med musikken som levebrød fik Winni og Anders til gengæld god succes og boltrede sig i mange år i Norge, hvor både kursussteder og skisportssteder gerne engagerede det behagelige par fra Danmark.
Uden børn har Winni & Anders taget
hundene til sig - som deres små.
I dag har parret den norske elghund
Nikki, mens en tidligere vovse endte med at inspirere Winni til hittet Bobbys Sang!
Ingen børn
Efter otte-ti års ægteskab bankede skæbnen første gang på døren hos Winni og Anders i slutningen af 70'erne.
Vi havde begge håbet at blive forældre. Men der skete intet. En række undersøgelser viste imidlertid ikke noget. Derfor mente lægerne, at det var en form for stress, der var vores banemand. Resultatet blev, at vi besluttede at skippe de faste job som henholdsvis tandlægeklinikassistent og distriktchef i et olieselskab for at forsøge at stresse ned ved "kun" at leve af musikken i et års tid, beretter Anders og lader Winni supplere:
Både i kvartet og trio og senest som duo har Winni og Anders i mere end 30 år været dem, der leverer varen - i form af mange timers gedigen musikalsk underholdning ved byarrangement eller anden fest, mens et "større navn" ofte er trækplasteret med en betydelig kortere optræden.
Vi har det fint som "musikkens arbejds-mænd". For vi har ikke noget udtalt behov for at føre os frem - eller tilkæmpe os nogen særlig opmærksomhed. Vi er tilfredse ved at kunne glæde publikum, når vi optræder,
fastslår Winni Nielsen, 52 år.
Ægtefællen Anders Nielsen, 56 år, er enig: Selvfølgelig har vi jævnligt spurgt os selv, om vi er dumme, når en kendt sanger givetvis hæver den dobbelte hyre af vores, efter at have sunget i "bare" 30 minutter til båndmusik, ofte spillet ved at låne vort udstyr!
Men så er vi blevet enige om, at vi stortrives, som det er.
Hvis det var pengene, der var det vigtigste for os, kunne vi have fortsat, som vi begyndte, med solide faste job og dertil musikken. Men det ønsker vi ikke, og efter at vi skrottede de faste job, det store hus, de kostbare biler og mange dyre vaner, har vi fundet ud af, at vi i dag har flere penge mellem hænderne, end dengang vi knoklede derudad i døgndrift. Ret tankevækkende i grunden!
Følgende er en afskrift af artiklen i HJEMMET den 28 maj 2001......
MED MUSIKKEN KLARER VI ALT |
I mere end 30 år har Winni og Anders Nielsen underholdt i både
små og større sammenhænge - uden at føle behov for at føre sig
frem. I stedet har musikken givet daglige glæder og ført parret
gennem både sorger og ulykker.
Winni og Anders var ganske unge, da de mødte hinanden. Siden har de spillet
op til dans i hele landet, og nu har de tilmed udgivet deres første CD med egne
sange.
Winni var ikke gammel nok til at gå til bal, da hun mødte Anders i Hundested
første gang. Hun var lige begyndt at spille guitar, og hun havde frygtelig svært
ved at holde sig væk, når Anders og hans band spillede op til bal lørdag aften.
Hørte sammen
Winni klagede sin nød til sin far, som forbarmede sig over hende og fulgte hende
over til Anders og de andre gutter i bandet, så han lige kunne høre, om det var
rigtigt, at bandet stod og manglede en guitarist.
Det gjorde de, og de ville meget gerne have Winni med. Så Winnis far gav
den nødvendige tilladelse - på den betingelse, at Anders sørgede for at følge
hans datter pænt hjem bagefter. Det gjorde Anders, der på det tidspunkt
var i handelslære. Og da han havde fulgt Winni hjem tilstrækkeligt mange gange,
stod det klart, at det ikke bare var på scenen, de to havde det fint med hinanden.
Dengang var musikken udelukkende en fritidsbeskæftigelse - noget vi gjorde
for sjov, men med tiden blev det vores job og vores liv, fortæller Anders, der
kalder sig selv og Winni for musikkens arbejdsmænd.
Et liv med musik
I portrættet fortæller parret om et langt liv med musik. Efter mange år på
landevejene har de to slået sig ned i Sommersted i Sønderjylland.
De spiller stadig til familiefester og kroballer, og de elsker at få folk ud
på dansegulvet. Nu har de også udgivet deres første CD med sange, som
Winni har komponeret og som længe, har huseret på dansktoppen.
Vil bare være sig selv
Alligevel er det ikke stjernestatus og berømmelse, parret tragter efter. Tværtimod.
Det er noget helt andet.
Vi vil bare være os selv, men vi syntes da, det er dejligt, når folk kommer og
siger tak for en dejlig aften, efter vi har underholdt. Vi kan nemlig godt li´ følelsen
af at være dus med de mennesker vi spiller for.
Sendes på DR 1 kl. 20.00
Winni & Anders
PORTRÆT af to, der kalder sig musikkens arbejdsmænd.
De har spillet dansemusik lige fra de var helt unge. Til bal i forsamlingshuse,
pådanserestauranter, natklubber og hoteller. Nu er de en duo og lever delvis
af free-lance jobs. Winni både skriver og komponerer og de har netop udgivet
en CD med hendes numre
Programmet kom til at hedde
" WINNI & ANDERS " musikkens arbejdsmænd
Programmet blev sendt 3 gange på DR1 og 1 gang på DR2.
For dem som ikke fik set programmet, vil vi starte dette afsnit med
DR´s presseomtale af programmet.